Binnenkort kan je hier jouw kaasschotels online bestellen!

Voor onze kazen maken we elke 2 maanden een nieuwe selectie in samenwerking met Van Tricht.

Selectie voor december - januari

1. Crottin Honingbloem

Crottin met bloemetjes rond. Gemaakt door ‘t Leenhof.

Uit rauwe geitenmelk

2. Barisien

Triple crème kaas van rauwe koemelk uit Ile-de-France. De
pâte is zacht-zoet en aangenaam van smaak. Aan de melk wordt room toegevoegd om
hem extra vol te maken.

3. Camembert Gaslonde

Een rauwmelkse camembert uit Normandië. De vormen worden nog
manueel gevuld. De koeien grazen op weiden, niet verder dan 5 km van de kust.
Dit geeft zilt gras wat de kaas een mooie, volle smaak geeft.

4. Zirbenkönigin

Harde, Zwitserse kaas uit gethermiseerde koemelk.
Dennentwijgjes werden toegevoegd. Gemaakt in Sankt Gallen.

5. Comté Fort St Antoine + 24 maanden

Harde rauwmelkse koemelkkaas uit de Jura, stijl Gruyere.
Gemaakt van zomermelk, wat de beste kwaliteit is. De koeien grazen dan in de
Alpen en eten de rijke flora die een superkwaliteit melk geeft. De wielen
rijpen in Fort St. Antoine, een oud militair fort op 1100m hoogte.

6. Taleggio Latte Crudo

De klassieker uit Lombardije, licht afsmakend. Uniek aan
deze kaas is dat hij werd gemaakt uit rauwe melk, wat zorgt voor een mooie
diepgaande smaak.

7.
Lingot du Vieux Moulin

Variant op
de Herve. Roodflora uit Luik. Le Vieux Moulin is de enige kaasmakerij
die deze kaas nog uit rauwe melk maakt.

8. Cashel Blue

Kaas uit Tipperary, Ierland, uit gepasteuriseerde koemelk.
Rijke, romige kaas. Beetje pittig door de blauwschimmel.

Altijd in ons gamma:

Greendal

Harde kaas uit gepasteuriseerde koemelk. Gemaakt door kaasmakerij 't Groendal te Rumbeke.

Old Farmdal

Kaas gemaakt door 't Groendal in Rumbeke. De melk wordt aangekocht bij omliggende boeren die uitloop tijdens de zomermaanden garanderen. De zoete karameltoets is de handtekening van de kaasmaker en de romigheid komt door de hoge melkkwaliteit. Rijping van 12-tal maanden.

Young Farmdal

Afkomstig van kaasboerderij 't Groendal in Rumbeke. De melk wordt aangekocht bij omliggende boeren die uitloop tijdens de zomermaanden garanderen. De melk is gepasteuriseerd. De zoete karameltoets is de handtekening van de kaasmaker en de romigheid komt door de hoge melkkwaliteit.

Gruyere reserve

Harde Zwitsere kaas uit rauwe koemelk.

Parmesan Reggiano Cravero

Speciale selectie van een Parmeggiano Reggiano Montagne, gerijpt door de familie Cravero. Een kaasrijperij waar reeds 5 generaties ervaring is.